Shiatsu ?

Wat is Shiatsu

Shiatsu is een vorm van manuele therapie, gebaseerd op de oosterse geneeskundige traditie. Net als acupunctuur werkt het op de energiebanen in het lichaam (meridianen); maar dan zonder naalden. Uitgangspunt daarbij is dat pijn en andere klachten vaak worden veroorzaakt door balansverstoringen in je energiehuishouden – op de ene plek zit veel energie (die vaak stijfheid, spanning en/ of  pijn veroorzaakt) op de ander plek zit weinig energie (dit kan aanvoelen als koude plekken).

Door de shiatsubehandeling gaat je energie stromen en wordt deze weer in balans gebracht; dit leidt tot een groter welbevinden en over het algemeen tot een vermindering van de klachten.  Shiatsu kan met name verlichting bieden bij veel aan stress gerelateerde (chronische) klachten zoals  slapeloosheid, rug-  en schouderklachten, prostaatpijn, hoofdpijn/migraine en allergie/huidklachten.

Een meer reguliere verklaring voor de werkzaamheid van shiatsu is dat deze  ontspannend  werkt en stress verminderd. Dit heeft een positief  effect op je weerstandsvermogen en auto immuunsysteem. Je lichaam wordt door de shiatsu als het ware op gang geholpen om zichzelf te genezen.

Shiatsu wordt op een futon (in dikke katoenen mat) of op een massagetafel gegeven waarbij je makkelijk zittende kleding draagt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.shiatsukorthof.nl/shiatsu/