Terug naar Ik heb last van…

Slapeloosheid

Slaapstoornissen / slapeloosheid en shiatsu

Kun je ook heel wat uren op de wekker voorbij zien gaan?

Lang wakker liggen voordat je kan inslapen, ook al ben je erg moe. Regelmatig midden in de nacht wakker worden en niet meer in slaap kunnen vallen. Slaapstoornissen verstoren niet alleen je nachtrust maar ook vaak je leven overdag. De oorzaken voor je probleem kunnen heel verschillend zijn: tandenknarsen, nachtmerries, nachtzweten, piekeren, onrustige benen. Allemaal verstoren ze je slaap en zorgen ervoor dat je moe de dag in gaat. Slaapmiddelen kunnen helpen maar pakken niet de oorzaak van je slaapprobleem aan. Daarnaast is een nadeel dat een verslavend werken.

Shiatsu kan uitkomst bieden bij slaapstoornissen.

Een shiatsutherapeut kijkt verder dan mogelijke fysieke oorzaken voor je slaapproblemen. Hij of zij gaat op zoek naar de achterliggende verstoring in je energiebalans. In een kennismakingsgesprek vraagt de behandelaar je daarom ook naar je manier van leven. Zo kunnen slaapproblemen te maken met hoe je momenteel in het leven staat en welke emoties je bezighouden. Inslaapproblemen hebben vaak te maken met je zorgen maken, veel piekeren en moeilijk, ook lichamelijk, los kunnen laten. Ook als je dromen een terugkerend thema hebben is dit belangrijke informatie voor een shiatsubehandelaar om de oorzaak van je klachten te ontdekken en een behandelplan te maken.

Behandeling

Durf je het aan om samen met een shiatsutherapeut te kijken welke van bovengenoemde aspecten in relatie staan tot je klachten, maak dan snel een afspraak.

Hoe werkt shiatsu?

De handmatige druk van een shiatsubehandeling op de energiebanen stimuleert, net als acupunctuur, het lichaam om de balans in je energiehuishouding te herstellen. Shiatsu laat je energie weer stromen, werkt ontspannend en stressverlagend. Hierdoor voel je je beter en verminderen over het algemeen je klachten. Je weerstandsvermogen wordt groter. Shiatsu wordt op de kleding gegeven.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.shiatsukorthof.nl/ik-heb-last-van/slapeloosheid/