Terug naar Ik heb last van…

Nek klachten

Nekklachten en shiatsu

Daar moet je mee leren leven

Pijn in je nek kan je veel last bezorgen. Vooral als dit je belemmert in je dagelijkse doen en laten. Heb je nekklachten met een duidelijk oorzaak dan is daar vaak wel een passende behandeling voor te vinden. Zijn je klachten onverklaarbaar en hebben fysiotherapie en andere behandelingen geen effect dan worden je klachten chronisch. De pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn dan niet alleen waarneembaar in je nek maar stralen uit naar arm, hand of rug. Vaak krijg je dan te horen dat je “daar mee moet leren leven”.

Shiatsu kan uitkomst bieden bij nekpijn

Een shiatsubehandelaar kijkt in jouw geval verder dan alleen je lichamelijke klacht. Hij of zij gaat op zoek naar de achterliggende verstoring in je energiebalans.¬†Als dit lang duurt vertaalt zich dit in fysieke klachten. Als gezegdes als “het hoofd niet kunnen buigen; niet om durven kijken; een nekslag krijgen of nekharen die overeind gaan” bij jou herkenning oproepen kan dit iets zeggen over de achtergrond van je klachten. Dit helpt de shiatsubehandelaar om de oorzaak van je klachten te ontdekken en een behandelplan op te stellen

Behandeling

Durf je het aan om samen met een shiatsubehandelaar te kijken welke van bovengenoemde aspecten in relatie staan tot je klachten, maak dan snel een afspraak.

Hoe werkt shiatsu?

De handmatige druk van een shiatsubehandeling op de energiebanen stimuleert, net als acupunctuur, het lichaam om de balans in je energiehuishouding te herstellen. Shiatsu laat je energie weer stromen, werkt ontspannend en stressverlagend. Hierdoor voel je je beter en verminderen over het algemeen je klachten. Je weerstandsvermogen wordt groter. Shiatsu wordt op de kleding gegeven.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.shiatsukorthof.nl/ik-heb-last-van/nek-klachten/