Terug naar Ik heb last van…

Lage rug klachten

Lage rugklachten en shiatsu

Spit, het lijkt wel of je rug van het ene op het andere moment op slot zit

Als je spit hebt weet je hoe heftig de pijn kan zijn. Je staat letterlijk krom van de pijn, die door kan trekken naar je bovenbenen. Het hard aanspannen van je spieren rondom je ruggengraat zorgt voor de aanzienlijke beperking in je bewegingen. Spit is een hinderlijke lage rugpijn die je acuut kan overvallen, bijvoorbeeld door een onverwachte beweging. Als je er geen aandacht aan besteedt kan spit leiden tot chronische lage rugpijn.

Shiatsu kan uitkomst bieden bij spit en lage rugpijn

Een shiatsubehandelaar kijkt verder dan mogelijke fysieke oorzaken voor je spit. Hij of zij gaat op zoek naar de achterliggende verstoring in je energiebalans. Bij spit is het belangrijk te onderzoeken of je jezelf op een of andere manier mentaal of emotioneel overbelast hebt. Of dat er iets is waar je op dit moment niet aan wil en waar je stress door krijgt. Dit is belangrijke informatie voor een shiatsubehandelaar om de oorzaak van je spit te ontdekken en een behandelplan te maken.

Behandeling

Durf je het aan om samen met een shiatsu-therapeut te kijken welke van bovengenoemde aspecten in relatie staan tot je klachten, maak dan snel een afspraak.

Hoe werkt shiatsu?

De handmatige druk van een shiatsubehandeling op de energiebanen stimuleert, net als acupunctuur, het lichaam om de balans in je energiehuishouding te herstellen. Shiatsu laat je energie weer stromen, werkt ontspannend en stressverlagend. Hierdoor voel je je beter en verminderen over het algemeen je klachten. Je weerstandsvermogen wordt groter. Shiatsu wordt op de kleding gegeven.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.shiatsukorthof.nl/ik-heb-last-van/lage-rug-klachten/