Terug naar Ik heb last van…

Fibromyalgie

Fibromyalgie en shiatsu

Eindelijk erkenning van je chronische pijnen: fibromyalgie

De letterlijke betekenis van fibromyalgie is pijn in bindweefsel en spieren ook wel genoemd weke delen reuma. Chronische pijnen, soms extreme vermoeidheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, concentratie- en geheugenstoornissen, depressies of angsten, opstartproblemen, darmklachten kunnen alle verschijnselen zijn van fybromyalgie. Maar je meestal gezonde uiterlijk en de niet afwijkende bloedwaarden zorgen er voor dat een juiste diagnose moeilijk te maken is.

Shiatsu kan verlichting bieden bij fibromylagie

Shiatsu kan verlichting geven aan de bijkomende symptomen. Bekend is dat met name vermoeidheid, slapeloosheid en spierpijn verminderen door regelmatige shiatsubehandelingen. Een shiatsubehandelaar kijkt bij de behandeling verder dan mogelijke fysieke oorzaken voor je klachten. Hij of zij gaat op zoek naar de achterliggende verstoring in je energiebalans.

Behandeling

Durf je het aan om samen met een shiatsubehandelaar te kijken welke van bovengenoemde aspecten in relatie staan tot je klachten, maak dan snel een afspraak

Hoe werkt shiatsu?

De handmatige druk van een shiatsubehandeling op de energiebanen stimuleert, net als acupunctuur, het lichaam om de balans in je energiehuishouding te herstellen. Shiatsu laat je energie weer stromen, werkt ontspannend en stressverlagend. Hierdoor voel je je beter en verminderen over het algemeen je klachten. Je weerstandsvermogen wordt groter. Shiatsu wordt op de kleding gegeven.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.shiatsukorthof.nl/ik-heb-last-van/fibromyalgie/