Terug naar Ik heb last van…

Astma

Astma en shiatsu

Doet astma je soms naar adem snakken?

Astma is een chronische aandoening van de luchtwegen met als gevolg benauwdheid, kortademigheid en slijmvorming. Naast de chronische astma kun je ook een acute astma aanval krijgen als reactie op bepaalde prikkels. Je klachten worden veroorzaakt door het ontsteken van het slijmvlies van je luchtwegen, dit raakt gezwollen en zorgt dat je spiertjes en haarvaatjes in en om de longen zich vernauwen met als reactie de je bekende klachten als meer slijmvorming en verergerde benauwdheid. Komt het in je familie voor dan heb je een verhoogde kans het te krijgen. Zeer waarschijnlijk ben je al op de hoogte waar je astma vandaan komt. Prikkels van buitenaf kunnen leiden tot astma zoals: huisstofmijt; stuifmeel/pollen; voedingsmiddelen; huidschilfers van bijv. huisdieren; medicijnen, tabaksrook, smog etc. Maar ook weersomstandigheden; inspanning; emotionele spanning of infecties zijn oorzaken die mee spelen.

 

Shiatsu kan verlichting bieden bij astmaklachten

Een shiatsubehandelaar kijkt verder dan mogelijke fysieke oorzaken voor je astma. Hij of zij gaat op zoek naar de achterliggende verstoring in je energiebalans. In een kennismakingsgesprek vraagt de behandelaar je daarom ook hoe je momenteel in het leven staat en welke emoties je bezighouden. Van astma is bekend dat bijvoorbeeld emotionele spanning de klachten verergert. Hoe je met deze spanning en inspanning omgaat is belangrijke informatie voor een shiatsubehandelaar om een behandelplan te maken.

 

Behandeling

Durf je het aan om samen met een shiatsubehandelaar te kijken welke van bovengenoemde aspecten in relatie staan tot je klachten, maak dan snel een afspraak.

Hoe werkt shiatsu?

De handmatige druk van een shiatsubehandeling op de energiebanen stimuleert, net als acupunctuur, het lichaam om de balans in je energiehuishouding te herstellen. Shiatsu laat je energie weer stromen, werkt ontspannend en stressverlagend. Hierdoor voel je je beter en verminderen over het algemeen je klachten. Je weerstandsvermogen wordt groter. Shiatsu wordt op de kleding gegeven.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.shiatsukorthof.nl/ik-heb-last-van/astma/